Сред жените, от които не бива да ревнувате, са красавиците на плажа
Сред жените, от които не бива да ревнувате, са красавиците на плажа / Thinkstock/Getty Images

Няма жена, която поне веднъж в живота си да не е ревнувала своя любим, а статистиката потвърждава това с цели 80% от нежните половинки, които ревнуват.

Струва си да се подчертае, че ревността не е лошо нещо в една връзка, тъй като е доказателство, че ви е грижа за човека до вас. Но понякога хроничната ревност се превръща в психическо разстройство.

Обявиха ревността за психично заболяване

И все пак, дами, не е нужно да забранявате на всички жени да приближават по-близо от 2 метра вашия любим, защото според учените има седем типа жени, от които не трябва да ревнувате.

Това брои ли се за изневяра?

На първо място това е неговата сексапилна шефка. Прилепнал костюм, високи токчета и арогантно властно поведение - това звучи по-скоро като сценарий от порнофилм, отколкото като предпоставка за пламване на любовна искра.

Втори в класацията са сервитьорките, барманките и продавачките в магазините, които просто са длъжни да се усмихват на всеки клиент.

Трети са колежките, тъй като офис романтиката, която не е необичайно явление. Въпреки това обаче по-голямата част от мъжете и жените ще сметнат, че това не е добра идея.

Жените най-често изневеряват с приятели, а мъжете - с колежки

Стриптизьорките заемат четвърта позиция в класацията, тъй като това са жени, чиято работа е да афишират своята сексуалност. Мъжете много добре знаят, че те не могат да предложат нищо друго освен секс.

На следващите три места в класацията на жени, от които не бива да ревнувате, са красавиците на плажа, секретарките и стюардесите в самолета.

И малко статистика за ревността:

Mъжете по-често имат "мобилни тайни" от жените - 25 % от мъжете на възраст между 18 и 29 години, срещу едва 3 % от представителките на нежния пол от същата възрастова група.

Над една трета от британците смятат, че писането на еротични съобщения с друг, не е изневяра към партньора.

Мъжете се разстройват повече от сексуалната изневяра. Дамите пък се тревожат повече партньорите им да не залитнат повече емоционално, отколкото сексуално.

Жените признават, че ревнуват по-малко, ако излизат с не толкова привлекателен мъж.

Умните хора с високи постижения са по-ревниви от хората с по-скромни успехи. Това важи особено много за жените.

И още за изневярата:

Жените, които са най-склонни да изневеряват

Четири признака, които издават кръшкачите

Денят, в който мъжете кръшкат най-много

БГНЕС