/ Istock
В Аржентина 42-годишният рибар Андрес Уилчан улови огромен скат след двучасова борба, съобщи „Ню Йорк пост”. Мъжът бил на лодка по река Парана, в която лови риба цял живот. Изведнъж въдицата рязко се дръпна и Уилчан осъзна, че е хванал огромна риба. Той започнал да я вади от водата, но тя не се поддала.

„Бях готов да се откажа“, призна рибарят. „Тя беше много силна и се стрелна към дъното на реката.“ Той добави, че е можел да падне във водата, ако лодката не е била закотвена.

Два часа са били необходими на Уилчан, за да извади 250-килограмов късоопашат речен скат. „Най-трудната част беше да го кача на лодката!“, казва човек, който трябваше да вдигне ската на борда с помощта на другари и система от блокове. Според рибаря това е най-голямата риба, която е хващал.
 
Той лови риба не само за удоволствие и често дарява приходите от продажбата на улова си за благотворителност. „Редовно помагаме на повече от 50 семейства в окръга. И много от рибите, които улавяме, се връщат в реката“, казва той.

По-рано беше съобщено, че рибар от Обединеното кралство улови във Франция гигантска златна рибка с тегло 30 килограма. Необичайната риба била хибрид между европейски шаран и кои, декоративен пъстроцветен вид, който обикновено се отглежда в домашни условия.
БГНЕС