/ Gulliver/Getty Images
Редки бижута, носени от холивудски звезди или изработени от известни майстори, ще бъдат пуснати в продажба на коледния търг на Artmark - бижута и декоративно изкуство на 17 декември, съобщи Romania insider.

Търгът, който ще се проведе онлайн, включва 300 луксозни аксесоари като златни пръстени с редки диаманти и сапфири, перлени обеци и колиета, както и колиета със специални висулки, много от известни марки като Tiffany, Fabergé, Cartier или Mauboussin.

Колекцията включва и редки бижута, носени от холивудската звезда Дженифър Лопес и топ актрисата Гал Гадот.

Едно от тях е внушителен златен пръстен с форма на цвете, изработен от ексклузивната марка Pheres, който Дженифър Лопес избрала да носи на 2017 NBC Universal Upfront, където популяризира две успешни серии - Shades of Blue и World of Dance. Уникалният пръстен има начална цена от 25 000 евро на търга Artmark.

Впечатляващото колие Pheres, което Гал Гадот носеше на наградите MTV Movie & TV Awards за 2019 г., също ще се продава на търга, насрочен за 17 декември. Началната му цена е 9 000 евро.

Най-ценният експонат на коледния търг е впечатляващ пръстен от бяло злато, украсен с два триъгълни диаманта и внушителен централен диамант. Началната цена на това бижу е 50 000 евро.

Продуктите в продажба могат да бъдат разгледани в двореца Цезиану-Раковица в Букурещ до деня на търга.
БГНЕС