/ Gulliver/Getty Images
Принц Хари ще пусне не един, а най-малко два тома от своите мемоари. Той обаче ще направи това едва след смъртта на своята баба - британската кралица Елизабет Втора, съобщава в. "Дейли мейл".

Изданието се позовава на американското издателство "Пенгуин рандъм хаус", което има договор с принц Хари и съпругата му Меган. Според тях в документа е записано публикуването на четири книги, в това число и двата тома мемоари на принца. Третата книга ще е ръководство за здравословен начин на живот, която ще напише Меган. Темата на четвъртата книга засега не е известна.

Принц Хари пише мемоари: Разказва за своите приключения, загуби и житейски уроци

Според британския таблоид семейството е обещало да сключи договор с издателство, което им предлага най-висока сума, като началната цена е била 25 милиона долара. Според източници за четирите книги Хари и Меган може да получат 35-40 милиона долара.

Представител на принц Хари първоначално отказа коментар на информацията, но после заяви, че изданието тиражира неверни и опетняващи семейството сведения.

В началото на седмицата "Пенгуин рандъм хаус" съобщи, че книга с мемоарите на Хари ще се появи на пазара в края на идната година. В нея принцът детайлно щял да разкаже за натрупания опит, за приключенията си, за загубите и жизнените уроци, които са го формирали като личност.

Приходите от книгата щели да отидат за благотворителност, но според британски наблюдатели Хари ще получи солиден аванс за писанието и ще продължи да получава и суми за авторски права.

Принц Чарлз планира да лиши от титли децата на Меган и Хари

Тогава обаче за появата на втора книга с мемоари не беше споменато. Сега "Дейли мейл" предполага, че именно в нея могат да се появят най-скандалните подробности за отношенията между принца и други членове на британското кралско семейство.
БТА