Цветелина Цекова – жената, която безкомпромисно събра една безпощадна история в 156 страници е специалният гост в новия епизод на набиращия все повече популярност „ПодКАКст с Ei Bo”.

Книгата на Цвети, „Новата прическа на Вики“, се превърна в лъч светлина за десетки хора в България. Темата за домашното насилие, за тъмнината, за бягството от своето собствено „ти“ и за откриването „ти“ обратно, са ключ към промяна на един наболял въпрос в обществото. Въпрос, който често е опасно тих. А напоследък… все по-неспокойно шуми.

Цвети Цекова и водещият Ei Bo се впускат в емоционален разговор и обсъждат „КАК да превърнем болката в лек за другите и себе си.“

В крайни моменти, когато всичко изглежда изгубено, е жизненоважно да застанеш пред себе си и да се погледнеш, независимо какво ще видиш. Да бъдеш гъвкав, да не изпитваш срам и да се сблъскаш с най-голямата си болка, за да оцелееш.

Трудностите са момент на вдъхновение за Цветелина. Книгата ѝ е мисия. Книгата за нея е изиграла ролята на катарзис. И липсващо парче от пъзела.

„Тази книга беше като раждане – много дълго, много тежко и много трудно раждане. Много пъти се е случвало, докато я пиша, да треперя, знаейки че все повече се доближавам до края ѝ. Но съм страшно щастлива, че го направих.“

„Споделянето е първата крачка към спасението.“ – с тези думи тя окуражава хората да проявяват смелост и да знаят, че по-достойно е да излезеш от капан, в който си попаднал, отколкото да останеш там.

„Нищо срамно няма в това да си признаеш, че не си окей. Нищо срамно няма в това да не си окей. Нищо срамно няма в сълзите, нищо срамно няма в депресията, в трудните периоди. Нищо срамно няма в това да те бият. Този, който трябва да се срамува, е насилникът, а не ти. И това е много важно да се знае от хората.“

„Колкото повече се говори за един проблем, толкова по-лесно може да се стигне до път към неговото решение.“ – допълва Цветелина.

На въпроса „Кога няма връщане назад?“, тя отговаря: „Беше моментът, в който избягах от ада, в който се намирах. Моментът, в който направих крачката, и слязох, и бях на улицата. Никога повече не се обърнах. Когато вземеш решение, че искаш вече да си щастлив и че вече никой не може да издевателства над теб, тогава не трябва да има връщане назад.“

Гледайте епизод 3, за да разберете какъв щеше да бъде животът ѝ, ако не бе написала „Новата прическа на Вики“, как смешните истории лекуват, каква сила има изборът пред всеки един от нас и отговори на още куп КАК въпроси.

“ПодКАКст с Ei Bo” чака всички ПодКАКстъри и фенове на въпроса КАК - неделя вечер от 22:20 в телевизионния ефир на Nova News, всяка сряда в платформите на NovaPlay и Vbox7 и всеки петък в профилите на водещия Ei Bo.