/ netinfo
Запалените почитатели на "Междузвездни войни" няма да могат да разчитат само на Силата, ако искат да наддават на предстоящ търг за симпатичния робот Ар Ту-Ди Ту (R2-D2), участвал в няколко филма от култовата космическа сага, предаде АП. В случая по-добра работа ще им свършат около 2 млн. долара.
 
Представиха първи кадри от новия филм от "Междузвездни войни" (ВИДЕО)

Участниците в предстоящия търг за филмов реквизит, който ще бъде организиран между 26 и 28 юни от аукционна къща "Профайлс ин хистъри" в Калабасас, Калифорния, ще могат да наддават за артикули като светлинния меч на Люк Скайуокър, шлема на Дарт Вейдър, имперски и бунтовнически оръжия. Звездата на аукциона обаче се очаква да бъде симпатичният дроид, прочул се с общуването си със серии от бибиткания и писукания.
 
Ограбиха собственика на най-голямата колекция на "Междузвездни войни"

Представлявайки "върха в колекционерската вселена на "Междузвездни войни", лотът може да бъде продаден за сума от порядъка на 2 млн. долара. Нищо, наподобяващо цялостен Ар Ту-Ди Ту, не е продавано досега на търг, отбелязва Стефани Конъл, консултантка по филмов реквизит от Лондон, която няма пряко участие в предстоящата продажба.
 
"Това не е обикновен филмов реквизит. В случая става въпрос за незабавно разпознаваем артикул, каймакът на филмовите принадлежности", казва Конъл. Консултантката допълва, че няма спомен единичен лот от "Междузвездни войни" досега да е продаван за сума, която да се доближава до очакваните 2 млн. долара.
 
Роботът Ар Ту-Ди Ту, който ще бъде предложен за продан, е своеобразен "Франкенщайн на дроидите", тъй като е сглобен от различни оригинални части, използвани в първите пет излезли на екран филма от поредицата "Междузвездни войни".
 
Рожден ден: "Междузвездни войни" навършва 40!

За феновете с "по-плитък джоб", които няма да могат да наддават за дроида, остава възможността да се преборят за светлинния меч, използван от актьора Марк Хамил като Люк Скайуокър в първите два филма от космическата сага. Оценката на меча е между 150 000 и 250 000 долара. Артикулът се предлага заедно с писмо, удостоверяващо автентичността му.
 
Какво да правят участниците в търга, които не са почитатели на "Междузвездни войни"? За тях остава възможността да наддават за реквизит от някои от най-популярните холивудски филми.
 
На аукциона например ще бъде предложен осветеният диско подиум от "Треска в събота вечер", за който се очаква да бъдат платени 1,5 млн. долара, както и дрехи, носени от Леонардо ди Каприо в ролята на Джак Доусън в касоразбивача "Титаник".
 
БТА