Британи Мърфи
Британи Мърфи / Gulliver/Getty Images

Ново изследване върху причините за смъртта на американската актриса Британи Мърфи и съпруга й, сценаристът Саймън Монджак, разкрива, че става въпрос за плесен, която се образувала в дома им, съобщава сайтът TMZ.

32-годишната Британи почина през декември 2009 година от сърдечен удар, който според съдебните медици е предизвикан от остра пневмония, тежка анемия и интоксикация с многобройни лекарства. Пет месеца по-късно Саймън почина в къщата им от същите причини като съпругата си.

Градският отдел по здравеопазване в Лос Алджелис извърши допълнително разследване на двойната смърт и то доведе до нови заключения, според които плесента, открита в жилището, е била ключов фактор, довел до трагичната кончина. Още в момента на смъртта на Британи е имало мнение, че причината може да е във въпросната плесен, но тогава тя не е била окачествена като фактор, допринесъл за смъртта, съобщава БГНЕС.

До новото разкритие се е стигнало, след като майката на Британи Шарън Мърфи разрешила на разследващите да влязат в семейната къща в района Холивуд хилс и това довело до изследване на фаталната плесен.