котка
котка / iStock/Getty Images
Потребителите на интернет може и да се забавляват при вида на писани с мустаци "а ла Хитлер", но се оказва, че придирчивите стопани недолюбват котки, приличащи на фашисткия диктатор, пише в. "Дейли стар".

Поредното свидетелство за човешката неприязън към т.нар. котки "Китлер" е черно-бял мъник, намерен изоставен в кутия в нидерландската столица Амстердам.
Котенцето, кръстено Долфе от спасителите си, има шарка под носа, която поразително напомня за характерния мустак на Адолф Хитлер.
 


Въпреки вида си на миниатюрен тиранин, Долфе бързо е спечелил сърцата на служителите в приюта и е привлякъл интереса на котколюбителите в социалните мрежи.

Служителите са публикували негови снимки, придружени от посланието: "Толкова съм щастлив, че ме извадиха от кутията. Бях прегледан, получих храна и прегръдки и скоро ще отида в приемен дом. Това означава, че не можете да ме вземете, защото много хора вече ме поискаха. Има обаче други котенца и котешки майки, които чакат да бъдат осиновени".

Според осъвременената информация от приюта Долфе вече е намерил постоянен дом.

Случаят на изоставения котешки двойник на Хитлер не е първият по рода си. Миналата година в приют в Уелс, Великобритания, попадна писана с мустак "а ла Хитлер", която изглежда също не е успяла да спечели сърцата на придирчиви стопани.
 

"Допускаме, че тя е била изхвърлена от дома си, защото прилича на Хитлер. Явно тази специфична черта не е желана характеристика за котки", казва говорителката на местен приют Ники Оуен.
БТА