/ iStock/Getty Images
Новородени панди се появиха за първи път пред посетители в токийския зоопарк "Уено", но само за три дни заради ръста на случаите на COVID-19 от варианта Омикрон, съобщи Асошиейтед прес.

Близнаците - мъжкият Шао Шао и сестра му Леи Леи, родени в зоопарка през юни, направиха първите си стъпки и си поиграха пред камерите на смартфоните на развълнувани почитатели.

Във видеозапис, разпространен от зоопарка, се вижда как малките панди седят заедно на дърво, играят си с бамбук, мъжкият стъпва върху сестра си, за да се придвижи по дървото и се чуват възгласите на публиката.
 
За да се подготвят за дебюта си пред публика, новородените и майка им бяха преместени в ново местообитание в зоопарка, където под звуците от радио свикваха с шума и човешките гласове.

Във вторник зоопаркът бе затворен за посетители заради бързото разпространение на варианта Омикрон на новия коронавирус. До петък са разрешени посещения само до местообитанието на пандите на 1080 души на ден, като билетите се разпределят на лотариен принцип сред многобройните почитатели на пандите.

Посетителите влизат в групи по шестима души и прекарват една минута до местообитанието на пандите. Посещенията в зоопарка са ограничени до два часа дневно сутрин.

Голямата сестра на близнаците Шиан Шиан, родена в зоопарка Уено през 2017 г., ще бъде изпратена в Китай през юни.
БТА