/ iStock/Getty Images
Официални лица и фенове се събраха в зоологическата градина в Исламабад на тържество за сбогом със самотния слон Каван, преди той да отпътува за Камбоджа, съобщи Ройтерс.

Политици, посетители на зоопарка и деца се струпаха сред балони и знаци "Сбогом, Каван, ще ни липсваш" пред ограждението на слона. Децата позираха за снимка, музиканти свиреха специално за Каван.

Каван обича музиката. Амир Халил, ветеринар от организацията "Четири лапи" успя да се сприятели с него преди време, макар и слонът да беше проявявал агресивност към хора, като му пееше песни на Франк Синатра.

Марион Ломбард, говорителка на организацията "Четири лапи", каза, че никак не е лесно да се транспортира животно с тегло 4,8 тона, но Каван реагира добре на обучението.
 

"Решихме да организираме тържество, за да могат хората да се сбогуват с Каван, преди да отпътува за Камбоджа - добави тя. - Искаме да му пожелаем щастливи пенсионерски години".

Каван ще бъде превозен със самолет до Камбоджа. Дресьори от седмици го приучават с лакомства към тясно пространство и шум. Полетът ще продължи 10 часа.

Очаква се Шер да пристигне в Исламабад, преди Каван да отпътува, за да се срещне със слона, за чието освобождаване положи много усилия.
БТА