/ ThinkStock/Getty Images
Полицията на Нотингамшър, Великобритания, е открила местонахождението и е върнала на местна зоологическа градина две птици от вида Хумболтов пингвин, откраднати през ноември миналата година, предаде Асошиейтед прес.
 
По подозрение в кражбата на двата пингвина е задържан 23-годишен мъж, чието име не се съобщава. Срещу него все още не са повдигнати обвинения. Мотивите за необичайното деяние също не се обясняват.

Продава се остров, населен от 5 вида пингвини, 42 вида птици и 6000 овце
 
Птиците са намерени в Нотингам, на 210 километра северно от Лондон. От зоопарка съобщават, че пингвините са в безопасност и се чувстват добре.
 
Междувременно Ройтерс съобщи, в град Рафах в южната част на ивицата Газа зимна буря е отнела живота на четири новородени лъвчета.

Гей пингвини се сдобиха с потомство (ВИДЕО)
 
Собственикът на частен зоопарак в града казва, че въпреки всички взети мерки две от лъвчетата са се споминали в четвъртък - само ден след раждането си. Другите две едва са дишали и усилията да бъдат спасени не са дали резултат.
 
Други животни в зоологическата градина са оцелели в бурята. Сред тях са лъвицата, партньорът й и трите им 14-месечни лъвчета.

Още любопитни новини за пингвини:

Как гей двойка пингвини се преместиха от Берлин в Хамбург

Любопитни пингвини си направиха селфи в Антарктида (ВИДЕО)

Разбиха мит за императорските пингвини

Китайски зоопарк подлъгва туристи с надуваеми пингвини (СНИМКА)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА