императорски пингвини
императорски пингвини / ThinkStock/Getty Images
Императорските пингвини са добри бащи, но не са чак толкова всеотдайни, колкото мислехме досега, съобщи в. "Индипендънт".

Ето защо пингвините не замръзват (ВИДЕО)

Мъжките императорски пингвини се славеха като най-добрите бащи, защото се смяташе, че 115 дена стоят гладни, докато създават поколение и пазят яйцето си от жестоките зимни ветрове. Впечатляващите кадри от този ритуал в "Походът на императорите" от 2005 г. допринесоха той да стане един от най-печелившите документални филми на всички времена.

императорски пингвини
ThinkStock/Getty Images

Пингвините не си изневеряват, защото рядко са заедно

Учени от института "Скрипс" обаче наблюдаваха друга колония и установиха, че животните прекъсват мътенето и ходят за риба в пълната тъмнина на зимата. По време на престоя си на антарктическия нос Вашингтон морските биолози са видели повече от 100 императорски пингвини да плуват или да се връщат от водата. Пръстените, поставени на птиците, са потвърдили, че те продължават да плуват и да ловуват и през размножителния сезон.

Забранената любов на два пингвина

Предишните изследвания върху императорските пингвини бяха с прекалено малка популация, за да е представителна за вида, изтъкват учените. Те са правени от изследователската станция "Дюмон Д'Урвил", която е на около 100 м от колония. Тази колония е на 100 км от края на леда и затова пингвините, които се развъждат там, е невъзможно да ходят за риба по време на мътенето.
БТА