/ Thinkstockphotos
Мъжките гей пингвини Свен и Меджик се сдобиха с потомство, като успяха да си измътят 91-грамово пиленце, предават Ройтерс и Франс прес. Малкото, което още си няма име, видяло бял свят на 19 октомври в Морския аквариум в Сидни.

Свен и Меджик се редуват в родителските грижи. В първите 20 дни от живота си малките пингвинчета са най-уязвими.

Как гей двойка пингвини се преместиха от Берлин в Хамбург

Свен и Меджик
от вида генту са една от атракциите на аквариума в Сидни заради нетрадиционната си ориентация. Меджик и Свен оформиха стабилна романтична двойка през 2018 година, като започнаха да се кланят един друг. А това бе сигурен признак, че искат да създадат семейство. Свен подари на Меджик "специален камък", с което окончателно скрепи връзката им. Служителите в аквариума тестваха родителските способности на морските птици, като им подхвърлиха фалшиво яйце. Пингвините веднага го припознаха като свое.
По-късно управата на аквариума направи от Свен и Меджик истински родители. За целта беше взета от хетеросексуална двойка истинско яйце и им бе дадено за мътене. Родителите веднага се заеха със задачата. Пингвините донори не бяха ощетени, защото когато в гнездото има две яйца, обикновено се излюпва само едно от тях.
На Свен и Меджик няма да им бъде трудно да отгледат пиленцето, защото при този вид, родителските грижи, дори и при хетеросексуалните двойки, са еднакво споделени от самеца и самката.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА