Оливия Уайлд
Оливия Уайлд / Gulliver/Getty Images
Актрисата Оливия Уайлд отново ще застане зад камера, съобщават сп. "Пийпъл" и Контактмюзик, позовавайки се на Дедлайн.

Тридесет и шест годишната Уайлд е подписала договор със "Сони пикчърс" да режисира супергеройски филм от киновселената на "Марвел" с жена в главната роля.

Сценарият за все още неозаглавената продукция е поверен на Кейти Силбърман. Ейми Паскал ще бъде продуцент, а Рейчъл О'Конър - изпълнителен продуцент.
Новината доведе до предположения, че героиня на филма ще бъде Жената-паяк.



През годините Жената-паяк е била алтер его на няколко комиксови персонажа, сред които Джесика Дрю, Мери-Джейн Уотсън, Гуен Стейси.
Наскоро беше оповестено, че друга супергеройска продукция - "Капитан Марвел 2", също ще бъде режисирана от жена. Задачата беше поверена на Ниа Дакоста.
Следващият филм на "Марвел" с жена в главната роля - "Черната вдовица", се очаква да излезе на екран през октомври. Продукцията трябваше да тръгне по кината през май, но излизането й беше отложено заради коронавирусната пандемия.

Оливия Уайлд дебютира като режисьор с комедията "Зубрачките" (2019), след като застана зад камерата за няколко музикални клипа, сред които на "Ред хот чили пепърс", припомня сп. "Пийпъл".
БТА