/ iStock/Getty Images
Огромна коледна картичка с обнадеждаващо послание се появи на плаж в Австралия, съобщи Скай нюз.

Честитката е посветена на хората, които заради затварянето на граници не могат да се съберат със семействата и приятелите си за Коледа.
Картичката с размери 70 на 40 метра се е появила в навечерието на празниците на плажа Рафс в близост до Гийлонг, щата Виктория. На нея са изобразени елха и коала. Коледната рисунка върху пясъка е придружена от надписа: "Ще се срещнем отново. С любов от Австралия".

Автори на проекта са загадъчният местен "пясъчен художник", известен като Едуард, и австралийската правителствена агенция, която промотира туризма.
Посланието в картичката е препратка към речта на кралица Елизабет Втора, която използва същата фраза в обръщението си съм нацията в началото на април по време на първата карантина във Великобритания.

Текстът в пясъка препраща и към известната песен от 1939 г. "Ще се срещнем отново" на Вира Лин, която възпява британската устойчивост по време на национална криза.

Коледната картичка на плажа е посветена предимно на жителите на Австралия и Великобритания, които заради затворените граници няма да могат пътуват, за да отпразнуват Коледа със семействата и приятелите си. Честитката е и своеобразно свидетелство, че въпреки ограниченията, хората могат да намерят начини да останат свързани помежду си.
БТА