В петък следобед тийнейджъри и младежи се събират, за да похапват чипс, да работят на лаптопите си и да говорят за местните новини, пише Voice of America (VOA)

В Арлингтън (окръг на Вирджиния) едни от най-големите проблеми, които засягат общността, са точно в гимназиите. От оръжията в кампуса до опиоидите, както и психичното здраве на тийнейджърите. Групата е част от Arlington Independent Media - организация с нестопанска цел за обучение, свързано с новините в общността.

Те протягат ръка на деца, които се интересуват от писане, от мултимедия и от управление и политика. Деца, които говорят чужди езици у дома, като наистина философията е, че всеки има история за разказване.

Един обучаващ се журналист отразява екосистема, която може да се намери само в Арлингтън и още няколко места по света. В момента работи върху история за блатото Магнолия, което е рядък ресурс на вода, но много хора не знаят за това.

Една от студентките се присъединява към инициативата миналото лято, отразявайки местни новини, които тя казва, че я учат на различни гледни точки. Друг ученик Раси Фъргюсън казва, че инициативата предлага безопасно пространство за сътрудничество. "Програмата ме накара да заобичам журналистиката да се уча на различни неща", споделя той.

Няколко от студентите създават подкаст Arlington AMP, пише още Voice of America (VOA). Те продуцират шоуто, като са си поставили за цел да постигнат световен рекорд - най-бързото време за посещение на всички метростанции в района на. Текущият рекорд е осем часа.

Когато има млади хора да се занимават с неща, които имат значение на местно ниво, това някак ни напомня, че може би трябва да говорим повече със съседите си. Тези млади хора виждат колко е силно въздействието на местната журналистика. 
Voice of America