Обезщетиха Лаура Антонели за дългия съдебен процес срещу нея
Обезщетиха Лаура Антонели за дългия съдебен процес срещу нея / ProntoSofia

Италианската актриса Лаура Антонели ще бъде обезщетена със 108 000 евро от Министерството на правосъдието заради дългия съдебен процес срещу нея. Тя беше обвиняема за разпространяване на кокаин, информира ProntoSofia.

Така постановиха съдиите от Касационния съд. Те потвърдиха решението на Апелативния съд в Перуджа, към който актрисата се обърна през май тази година. Според съда Лаура Антонели има право да бъде обезщетена заради извънредната продължителност на делото, довело до „психическото дестабилизиране“ на обвиняемата. Шест и половина години трая делото срещу Антонели.

Чак на десетата година пък оправдаването й беше потвърдено и от Касационния съд. Кинозвездата и бивш секссимвол беше арестувана през 1991 в дома си с 36 грама кокаин. Въпреки че в крайна сметка беше оправдана, тъй като притежаването на дрога не е наказуемо според италианския закон, актрисата понесе тежко последствията от делото. Тя се скри изцяло от хорските погледи, изолирайки се във вила извън Рим. На снимки на папараци, направени по време на „самоизгнанието“ й, се виждаше не само, че е запуснала изцяло външния си вид, а и че е надхвърлила 100 килограма.

Родената в Неапол Лаура Антонели беше една от господарките на еротичните сънища на италианците през 70-те години. Тя изпълни няколко роли във филми на Салваторе Сампери, Клод Шаброл, Дино Ризи, Лукино Висконти, Мауро Болонини и Еторе Скола, в които се утвърди като истински сексимвол на своето време. Навремето името на Лаура Антонели не слизаше и от жълтите страници заради връзката й с френския актьор Жан-Пол Белмондо.