/ Forum Film Bulgaria
Анимацията "Напред" за братята елфи, които искат да видят отново баща си с помощта на магия, е най-гледаният филм у нас, сочат обобщените данни от киносалоните. Приключенията на Иън и Барли с магическия жезъл и денонощието, с което разполагат, за да прекарат един последен ден с баща си, са гледани от 8541 зрители и отчитат 88 505 лева от билетите им за първите три дни у нас.

Нова анимация ни отвежда в един магичен свят (СНИМКИ/ВИДЕО)

На втора позиция е трилърът "Невидимия", създаден по романа на Хърбърт Уелс от 1897 г. Австралийската осъвременена история за тънката граница между разбирането за любов и притежание, за насилието, което е стаено в душата на човека, е вече десет дни на екраните у нас и за това време са я гледали 18 160 зрители и има 170 254 лева приходи.

Трето място е за втората премиера от миналия петък - българският филм "Останалото е пепел". Вплетената между действителни факти и художествена измислица история за банкера Атанас Буров в смутното време на 1944 г. е гледана от 3629 зрители и има 36 747 лева приходи за премиерния си уикенд.

„Соник: Филмът“ се изкачи на върха на бокс-офиса в Северна Америка

Четвърти по ред сред най-гледаните филми е триседмичният първенец - анимацията "Соник: Филмът". Симпатичният син таралеж и неговият приятел - полицаят Том, които се впускат в осуетяването на плановете на злодея д-р Роботник, са гледани от вече 79 391 зрители и отчитат 743 733 лева приходи за месец у нас.

Пето място е за друг български филм - комедията "Ятаган". Историята на група антитерористи, които трябва да измислят терористична заплаха, за да защитят съществуването на агенцията им, е вече трета седмица на екраните у нас и за това време са я гледали 28 609 зрители и има 257 359 лева приходи.

Шесто място е за новата екранизация на едноименния роман на Джек Лондон - "Дивото зове". Животът на санбернара Бък, който се преобръща няколко пъти, преминавайки от Калифорния през златотърсаческия впряг в Аляска, пощенските пратки и кучешко-човешкото приятелство с Джон е вече три седмици на екраните у нас и за това време са го гледали 20 115 зрители и има 189 495 зрители.

На седма позиция е третата премиера от миналия петък - "Извън играта" с Бен Афлек в главната роля. Измъкването на затъналия в алкохолизъм треньор на гимназиален баскетболен отбор е гледано от 1578 зрители и има 17 507 лева приходи от билетите им.

„Лоши момчета завинаги“ продължава да вълнува публиката

Осмо място е за екшън комедията "Лоши момчета завинаги", която е сред първите десет най-гледани филма вече втори месец. Познатият тандем Мартин Лорънс и Уил Смит, популярен от предходните два филма за двойката полицаи, е гледан в третата лента от вече 125 144 зрители и има 1 252 909 лева приходи от билетите им.

На девето място е филмът на Гай Ричи "Джентълмените". Екшънът за наркобарон, който първоначално желае да продаде бизнеса си, но след поредица от злополучни случки търси отмъщение, е гледан от 37 260 зрители и има 371 321 лева приходи за месец и половина у нас.

Десета позиция заема отново екшън - "21 моста". Нощната битка на единствения некорумпиран детектив от полицейски участък, който трябва да преобърне затворения остров Манхатън, за да разкрие убийците на полицаи, но разкрива корупция в целия участък, е гледана от 4024 зрители и има 40 415 лева приходи от билетите им за десет дни у нас.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук