/ iStock/Getty Images
Лятото отмина, но това не означава, че не можете да си позволите есенни почивки от време на време в една от красивите европейски и световни дестинации.

Предимството на пътуването през есента е, че в по-голямата си част ще избегнете големи тълпи, пише порталът lokalno.mk, цитирани от БГНЕС. Ето кои дестинации са най-подходящи за есенен туризъм:

Италия

Рим е известен с есенните си турове, но ще си прекарате добре и на други не толкова комерсиални места в Италия. Изберете разходки из селските италиански провинции и дори можете да се включите в дегустация на местни вина.

Турция

Истанбул е домакин на редица културни събития, художествени изложения и събития като част от есенното Истанбулско биенале.

Франция

Париж има особен чар през есента. Да не забравяме за културните събития. По случай 500 години от Ренесанса тази година в „Лувъра“ са изложени редица произведения на Леонардо да Винчи.

Холандия

Честно казано, Амстердам е град, който е красив по всяко време на годината, но през есента придобива ново колоритно и романтично измерение.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук