Все повече хора се интересуват от криптовалути. Някои го правят по доста любителски начини, но други натрупаха богатства. Сред тях е и Виталик Бутерин, който се превърна в най-младия милиардер именно благодарение на криптовалутите, пише каналът "Cool News" във vbox7.

Но кой е руснакът с канадски паспорт, за който говори цял свят? Виталик е създател на клиптовалутна мрежа, която набързо става втората най-популярна и най-високо оценявана. Той е сред разработчиците на Bitcoin още от 2011 г., като по-късно дори издава списание, посветено на криптовалутата.

Самият Виталик е роден през 1994 г., но от 6-годишен живее в Канада. Там той тръгва на училище, но бързо е преместен в паралелка за надарени деца. От малък се интересува от математика, програмиране и икономика. По-късно, в гимназията, печели олимпиади по математика и информатика. Записва и висше образование, но бързо става от онези велики хора на нашето време, които не завършват университета.
 

Въпреки крехката си възраст и богатството си, Виталик не парадира с възможностите си. Дори напротив, него трудно бихте го открили в социалните мрежи. Вместо това Виталик се занимава с благотворителност и то изключително активно.

Последните новини около него са свързани с това, че той е изгорил над 6 млрд. долара от Shiba Inu токените, с които разполагал. Дарил и 50 трилиона от въпросните токени на Индия за борбата ѝ с COVID-19.