Откакто Мери-Кейт и Ашли Олсън изгряха в в телевизионния сериал „Пълна къща“, интересът към близнаците в Холивуд рязко се засили. Голямата им популярност успя да се прехвърли и в социалните мрежи, където се превърнаха в едни от най-успешните тийн звезди, търсени от най-големите модни и козметични брандове, пише каналът на Христо Боснев във vbox7. Ето и някои от най-известните инфлуенсъри близнаци:

Бруклин и Бейли

Тексаските близнаци Бруклин и Бейли Макнайт се появяват за първи път в социалните мрежи  през 2009 г. Двете започват като модели на прически за YouTube канала на майка им, като скоро се отделят в канал, който да е фокусиран върху типични за тийнейджърите теми, включително мода, грим и забавление. През 2017 г. са в класацията на Forbes за най-влиятелни лица. В момента имат над 6 милиона последователи.
 

Близнаците Долан

Американското комедийно дуо Итън и Грейсън Долан привлича интернет вниманието към себе си още през 2013 г. Близнаците бързо се прочуват в YouTube, като в момента, там имат над 10 милиона абонати. През 2016 г. печелят две награди на церемонията на Teen Choice Awards.
 

Близначките Макклур

Ава и Алексис Макклур са само на 7 години, но вече са известни инфлуенсъри, благодарение на видеоклипа си в YouTube „Близнаци осъзнават, че изглеждат еднакво“, който стана вайръл и има над 6 милиона гледания. Сестрите имат над 2 милиона абонати и през 2017 г. успяват да се класират в списъка на Forbes за „Топ 10 на деца инфлуенсъри“.
 

Близначките Гюлкан и Сахинур

22-годишните близначки от Германия, Гюлкан и Сахинур, стартират общия си профил в Instagram през юли 2015 г. Стилните и фотогенични сестри публикуват привличащи погледа изображения и често споделят модни кадри. Двете имат над 2 милиона последователи в социалните мрежи.
 

Близначките Сианджи

Сиани и Анджелис Гарсия, по-известни като близначките Сианджи, са по-малките сестри на боксьора Дани Гарсия. Само на 16 години, те осъзнават своя талант за пеене и рапиране. Впечатляващите им ритми им носят над 3,4 милиона последователи в TikTok и над 376 000 абонати в YouTube.
 

Близначките Клементс

Ава Мари и Леа Роус са две зашеметяващи близначки, за които се надяваме да чуваме все повече в бъдеще. Тяхната майка Джаки създава акаунта им в Instagram, където споделя снимки на момичетата и семейството им. Младите близначки имат над милион последователи в Instagramи над 92 000 абонати в YouTube.
 

Близначките Мерел

Близначките Вероника Джо Мерел и Ванеса Джо Мерел са известни, благодарение на канала им в YouTube, където имат почти 6 милиона последователи. Техните забавни скечове и влогове им носят роли във видеоклипове на AwesomenessTV, както и епизодични роли в сериала „Непорочната Джейн“.