Мъжете вече не са център в женския свят
Мъжете вече не са център в женския свят / снимка: sxc.hu

Лоши новини за мъжете, които бяха сигурни в своята техника на завоеватели. Обяд с приятелките причинява същото удоволствие на дамите, както и страстна нощ с мъж.

Ако се питате как е възможно това ето и обясненията от проведените неотдавна изследвания. Резултатите показват, че времето прекарано в компания с приятелките предизвиква в организма на жената излъчването на окситоцин - хормонът, който по време на секс предизвиква оргазъм.

"Богатият обществен живот", "силната връзка с приятелите" влияе положително на излъчването на оксотицин в организма, показват резултатите получени от учените в калифорнийския университет, пише БГНЕС. "Ако обядвате с приятелката си, тялото ви произвежда същите химикали, които произвежда и при получаване на оргазъм. И в двата случая жената е щастлива и изпълнена с удоволствие", казва Симона Биен, терапевт и сексолог.

"В днешно време жените вече не се нуждаят от връзка на всяка цена, за да се чувстват пълноценни", казват учените.

"Прави впечатление и това, че днес жените все по-късно се решават на брак и създаване на семейство. Една от причините за това е, че днес те имат по-богат социален живот от преди. Не става въпрос за това, че момичетата избират приятелството пред брака, а това че те вече не са под натиска, че трябва да се омъжат на всяка цена, както беше преди", казва в заключение Хеминг.

Младите жени днес по-трудно се отказват от "свободата си". 35% от запитаните казват, че "женските срещи" им са много важни и не са готови да се откажат от тях. 23% от анкетираните имат подобно мнение за "мъжките срещи".