Мик Джагър
Мик Джагър / Gulliver/Getty Images
Мик Джагър е отказвал много роли в киното, защото били "боклук".

Фронтменът на Rolling Stones - който току-що написа тематичната мелодия "Strange Game" за сериала на Apple TV+ "Slow Horses" - се е появявал на екрана няколко пъти, като дебютира на големия екран във филма от 1970 г. "Performance", а през 2000 г. основа продуцентската фирма Jagger Films.

Причината, поради която изпълнителят на хита "Satisfaction" се е появявал епизодично само в няколко филма е, че много от ролите, които са му предлагани през годините, не са били на нивото му.

Джагър си спомня: "За съжаление, и до момента не се знае какво се е случило: честно казано, не са ми предлагали добри роли. Предлагаха ми много глупости. През 70-те и 80-те години на миналия век имаше много предразсъдъци към това музикантите да бъдат и актьори."

Стоунс са лицензирали музиката си за редица предавания и филми и Джагър признава, че е "странно", когато гледа нещо, за което е забравил, че са дали одобрение, и внезапно чуе своя песен във филм.

Написването на песен за шпионския трилър "Slow Horses" - в който Гари Олдман е в ролята на разузнавача Джаксън Ламб - е било лесна задача за 78-годишния рокаджия, защото той е прочел книгата на Мик Херон, на която е базиран сериалът.

Той сподели пред списание Empire: "Бях чел някои от книгите. Така че, когато Даниел ( Пембъртън, композитор) ми изпрати имейл, не ми се наложи да пиша домашна работа. Знаех за какво става въпрос, познавах средата и непокорния характер на главния герой. Просто написах мелодията много бързо”.
БГНЕС