В момента хората могат да посещават фитнес зали, да се хранят в ресторанти, да посещават моловете. Въпреки това опасността от заразяване с COVID-19 не е отминала. В канала "Top Of The Tops"  във vbox7 може да видите местата, които са опасни за посещение:

Фитнес зали

Властите постепенно започнаха да отпускат мерките, свързани с коронавирус пандемията. Фитнес залите отвориха отново врати на 18 май и макар и капацитетът им да е ограничен, то опасността от заразяване с COVID-19 не е малка.

„ Не забравяйте, че болен човек преди вас може да е кихнал и да е докоснал повърхността, която пипате. След това вие можете да докоснете окото или устата си и да се заразите“, алармира американски лекар.

Фитнес зали
iStock/Getty Images

Молове

На 18 май врати отвориха и моловете. На този етап всички клиенти могат да пробват дрехи, но задължително условие е това да се случва през една пробна. Въпреки това, не забравяйте, че дрехите се пробват от десетки клиенти, което увеличава опасността да се заразите с коронавирус.

Местата, където лесно можете да хванете COVID-19 (ВИДЕО)

Фризьорски салони и салони за маникюр

В държави като Италия и Турция фризьорските салони отвориха врати през май. В Европа се очаква да започнат да отварят и салоните за маникюр. При двете места рискът от заболяване от коронавирус е голям, тъй като дистанцията между клиентите и коафьорите/маникюристите е малка.

Фризьорски салони
iStock/Getty Images

Детски площадки

От 14 май у нас е разрешен достъпът до детски площадки. Макар и струването на много деца и родители на едно място да е забранено, не бива да забравяме, че детските площадки се използват от много хора.

Детски площадки
iStock/Getty Images