Мартин Скорсезе
Мартин Скорсезе / Guliver/Getty Images
Легендарният режисьор разкри, че намира филма на Ти Уест „Pearl” едновременно за "хипнотизиращ" и "див" и призна, че е имал проблеми със съня, след като го е гледал.

Филмът е с участието на Миа Гот и е предистория на друг филм на Уест - "Х". Световната премиера на „Pearl” се състоя на неотдавнашния филмов фестивал във Венеция.

В рецензия, изпратена до „A24”, Скорсезе пише: "Филмите на Ти Уест притежават толкова рядко срещаната в наши дни енергия, задвижвана от чиста, неподправена любов към киното. Това се усеща във всеки кадър. Като предистория на "Х", направена в диаметрално противоположен кинематографичен регистър, „Pearl” е див, хипнотизиращ, дълбоко - и тук имам предвид наистина дълбоко - държащ зрителите в напрежение 102 минути".

Скорсезе, който е режисирал филми, обявени за класики като "Шофьор на такси" и "Добри момчета", добавя: "Бях завладян, после разтревожен, а след това толкова изплашен, че имах проблеми със заспиването. Но не можех да спра да гледам".

Скорсезе рядко се изказва истински ласкаво за други филми. Веднъж открито заклейми блокбъстърите от филмовата вселена на Marvel (MCU) като "увеселителни паркове", а не като истинско кино.
БГНЕС