Лиъм Галахър записва соло албум
Лиъм Галахър записва соло албум / снимка: Guliver/Getty Images

Лиъм Галахър записва тайно соло албум, съобщи Контактмюзик.

Рокаджията се е заел със задачата да запише песни за нов диск, след като неговата банда „Бийди ай” се разпадна през октомври м.г. Брат му Ноел се присъедини към супергрупата „Бийди ай”, преди да я напусне през 2009 г.

Сега става ясно, че Лиъм Галахър работи заедно с редица музиканти над записите за новия албум. Бившият вокалист на „Оейзис” се надява да представи пред публика новите песни в рамките на някои от предстоящите фестивали.

„Макар като композитор да е по-малко известен от брат си Ноел, Лиъм има голямо влияние в музикалната индустрия”, заяви източник, цитиран от в. „Сън”. „Неговият соло албум ще е сред чаканите с най-голям интерес в британската рок музика”, допълва той.

Ноел Галахър е автор на повечето хитове на „Оейзис”, но брат му Лиъм е допринесъл за написването на редица песни в албумите й. Лиъм е също автор на два хитови сингъла на „Оейзис” - „Songbird” и „I'm Outta Time”.

47-годишният Ноел наскоро довери, че иска Лиъм да издаде соло албум, защото смята, че 42-годишният му брат има какво да предложи на музикалния бизнес.

Източник: БТА