Лепа Брена пуска нов албум, идва пак в България
Лепа Брена пуска нов албум, идва пак в България / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Голям концерт в София обеща сръбската звезда Лепа Брена, която отново е у нас почти 19 години след шоуто си на Националния стадион „Васил Левски”. Лепа Брена ще пее в сряда в едно от най-популярните столични заведения. Според слуховете билетите за мегашоуто, което се очаква да продължи повече от 4 часа, започват от 300 и стигат до 500 лева.

Преди участието си в столичния клуб Лепа Брена даде специална пресконференция за българските журналисти. Пред тях тя призна, че концертът й през 1989 година на стадион „Васил Левски” е един от най-важните в кариерата й. Тогава сръбската певица събра повече от 100 000 души. И досега този рекорд не е бил подобрен от нито една друга звезда.

За първи път след 10-годишна пауза на Лепа Брена й предстои да пусне и нов албум. Записите за CD-то започват в събота.

Ето най-интересните моменти от пресконференцията на Лепа Брена.

За отсъствието й от музикалната сцена повече от 15 години.

Спрях да работя усилено, заради семейството ми. В един момент като всяка друга майка и съпруга имах повече домашни задължения. Но сега децата ми казват, че е време да се издължа на всички, които ме обичат и очакват.

За легендарния й концерт на стадион „Васил Левски” в столицата през 1989 година.
Лепа Брена пуска нов албум, идва пак в България
netinfo

Това е един от най-важните и емоционални концерти в кариерата ми. Той още е в сърцето ми. Аз тогава си мислих, че съм обикновена югославска певица. Изненадах се, че мога да напълня един стадион.

За срещата й с Ванга и за сбъдналите се предсказания.

Срещата ми с Ванга беше през 1989 година. Бях страшно уплашена и силно решена да се срещна с нея. Тя тогава ми каза няколко много важни неща от живота, които не разбрах. Вникнах в тях едва години по-късно. Предсказа ми, че ще се омъжа за някого, който носи бяла униформа. Мислих, че ще е някой лекар например, или сладкар. / бел.ред. Съпругът на Лепа Брена е тенисист. / По въпроса за работата ми каза, че няма да пея винаги, че в един момент ще се посветя на семейството си, и че отново ще дойда в България.

За политиката и шоубизнеса.

Мисля, че в нашия район шоубизнесът и политиката не могат да вървят заедно. Поначало не може да седне човек на два стола. Пък и е много трудно да запазиш една партия повече от 20 години, докато една музикална кариера е друго нещо.

За предстоящия й албум.

Влизам в студио в събота. Ще работим, докато се убедим, че сме направили качествен продукт. Албумът ще се появи или края на лятото, или в началото на есента.