/ iStock/Getty Images
С черното си кожено яке, авиаторски очила и оранжева каска, специално поръчана, за да не притиска ушите му, кучето Боги не само прилича на истински рокер, но и се наслаждава на високи скорости с мотора на собственика си, предаде Ройтерс.

Всеки ден 11-годишният мелез скача на мотора на Гилберт Делос Рейес, като сяда пред него и поставя лапите си на кормилото. Двамата се возят така не само в квартала, където Боги е знаменитост, но и ходят до планината и до брега.



"Първото нещо, на което го научих, когато беше на около четири месеца, беше как да се вози на мотор - разказва Рейес. - Взимах го винаги с мен. Един ден той просто започна да ме следва всеки път, когато излизах. Щом включех двигателя, се въодушевяваше и скачаше на мотора".

Рейес притежава магазин за мотори край столицата Манила. Боги му помага и в бизнеса - привлича клиенти. Хората искат да се снимат с него и влизат и в магазина. Добър е и като пазач. Преследвал е крадци, опитали се да откраднат златния синджир на Рейес на кръстовище.

Рейес купува Боги за 100 песо (2 долара) когато е на месец. За него обаче кучето е безценно, защото му носи късмет.

"Мисля за него като за син. С мен е от 11 години и е важна част от живота ми" - каза Рейес.  Заедно сме преживели толкова много приключения и сме били на толкова много места".
БТА