Краят на света идва през 2017 г., твърди писателят Дейвид Мийд
Краят на света идва през 2017 г., твърди писателят Дейвид Мийд / ThinkStock/Getty Images

Според последната теория на конспирацията краят на света се очаква през месец октомври 2017 година, когато мистериозната планета Нибиру ще се сблъска със Земята и ще унищожи живота на нея, пише в. "Дейли мирър".

Таблоидът цитира книгата "Планетата Хикс - Пристигането през 2017" на писателя Дейвид Мийд, според когото астрономическото тяло, кръстено Планетата Хикс, се приближава до нас, и това е видно от зачестилите големи земетресения, изригвания на вулкани, бури и свлачища.

Още една теория за края на света завладя интернет

"Топлинните вълни стават все по-ожесточени и траят много по-дълго", твърди авторът. Той изтъква, че тези феномени не са минали незабелязани от световния богаташки елит и той вече строи луксозни бункери, за да се спаси от апокалипсиса.

Мийд пише в книгата си, че Нибиру не е подредена в еклиптиката на Земята а идва към нас под скосен ъгъл спрямо Южния полюс. Това прави наблюденията на Планетата Хикс много трудни.

Според "Индия таймс" апокалипсисът на маите трябваше да се случи на 3 или 4 юни 2016 г.

Но учените по света отхвърлят теорията на Мийд за съществуването на призрачно "второ Слънце" в нашата система. Учени от НАСА заявиха, че конспирациите за Нибиру не са нищо друго освен интернет спекулации, които не се опират на никакви научни факти.

Източник: БТА