Апокалипсисът отново се отлага
Апокалипсисът отново се отлага / ThinkStock/Getty Images

След като краят на света не се случи на 29 юли, както вещаеха злите пророци, сега апокалипсисът се отлага за 31 октомври 2016, съобщава телевизия Фокс.

Още една теория за края на света завладя интернет

Тогава ще се случи не само Второто пришествие на Христос, а ще се наблюдава и смяна на магнитните полюси само в разстояние на няколко минути. Ще последва невиждано земетресение с глобални размери.

Какво вещае Нострадамус за 2016-а?

Апокалиптична група пусна видео в YouTube с новата прокоба, гледано 6,5 милиона пъти до 1 август. "Земята ще се пропука и ще се разтвори", се казва в клипа. Женски глас вещае трагедията, съпроводен с анимации и цитати от Библията. Последните минути от клипчето правят промоцията на нова книга и уебсайт.

Гадатели и екстрасенси вещаят: Какво очаква света през 2016-а?

Според НАСА смяната на магнитните полюси се е случвала няколко пъти в историята на нашата планета. Тя е по-скоро правило, отколкото изключение. През последните 20 милиона години инверсията се е повтаряла на всеки 200-300 хиляди години.

Полярността на магнитните полета на Земята не е постоянна. Планетата ни притежава магнитно поле заради твърдото си желязно ядро, заобиколено от течен океан от разтопен метал.

Източник: БТА