Главният градинар на Hall Place and Gardens в Бексли Крис Райли се пенсионира преди 5 години, но се връща веднъж годишно като доброволец, за да подстригва известните кралски топиари, засадени през 1953 г. По този начин той отбелязва годишнината от коронацията на кралица Елизабет II.
Главният градинар на Hall Place and Gardens в Бексли Крис Райли се пенсионира преди 5 години, но се връща веднъж годишно като доброволец, за да подстригва известните кралски топиари, засадени през 1953 г. По този начин той отбелязва годишнината от коронацията на кралица Елизабет II. / Guliver/Getty Images
От 27 април до 3 май във Великобритания се отбелязва Национална седмица на градинарството. По този повод кралица Елизабет Втора сподели видео и снимки от нейната невероятна градина в Бъкингамския дворец.

В момента кралицата е в изолация в замъка Уиндзор с принц Филип.

Градинар с нетрадиционен жест към кралицата (СНИМКИ)

Към видеото, споделено от кралския двор има текст, който акцентира върху огромните ползи от природата върху състоянието ни, особено във време на изолация.

Градината се поддържа от екип от градинари начело с Марк Лейн, който е и автор на красивите снимки.
„Всичко изглежда толкова свежо и обещаващо ... Пролетта е тук“, написа главният градинар.
Към снимките има и обещание, че градинарите ще отговорят на всеки зададен въпрос по-късно в Twitter. За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук