/ iStock/Getty images
За да е успешна една компания, от основна важност е да показва грижа към служителите си - не само чрез предоставяне на добри работни условия и възможности за професионално развитие, но чрез създаване на общности на работното място. Големите работодатели постоянно се стремят да предлагат на своите екипи повече придобивки и допълнения, с които да направят професионалното им преживяване по-приятно и да допринесат за позитивната работна среда.

A1

Технологичните компании са сред пионерите в създаването на допълнителни инициативи, с които не само да отговорят на очакванията на своите служители, но и да им предложат неочаквани начини за забавление. А1 е пример за работодател с много инициативи в полза на благополучието на своя екип, което заслужено наскоро им спечели престижното отличие Great Place to Work® като страхотно място за работа от едноименната международна независима организация. Сертификацията се провежда въз основа на резултатите от проучване сред служителите по 23 ключови теми, което се проведе в края на 2023 г.

Наред с множеството екипни събития, тиймбилдинги, инициативи с кауза и спортни мероприятия, с които компанията отговаря на интересите на голяма част от екипа, А1 подпомага за изграждането на позитивна работна среда и чрез реализиране и инициатива за най-запалените геймъри – A1 Gaming Thursday. Вътрешният корпоративен турнир по електронни спортове на А1 е сред първите подобни в корпоративната среда у нас и е в синхрон с най-добрите световни практики. Събитието се провежда за втора поредна година поради големия интерес от страна на служителите през първото издание, а целият турнир продължава в рамките на два месеца и обединява различни екипи в компанията от цялата страна чрез игра на Counter-Strike 2.

A1

Състезанието се провежда в няколко фази, първите от които са онлайн, когато отборите играят от комфорта на своя дом. За да споделят вълнението си от играта и с останалите колеги в компанията, срещите се излъчват на живо във вътрешната платформата за комуникация на А1 – Workplace by Meta. Първите два етапа на турнира определиха най-добрите четири отбора, които се състезаваха във финални срещи, проведени на живо, когато офисът на А1 се превърна в истинска гейминг сцена.

За втора година в инициативата се включват експерти от различни професионални области, сред които представители на „Мрежа и услуги“, „Информационни технологии и дигитална трансформация“, „Продажби на частни клиенти“, „Клиентски опит и удовлетвореност“ и други.

И така, след 31 изиграни игри, над 32 часа CS и много позитивни емоции резултатите от играта определиха безспорните победители в турнира да бъдат отбор „Massacre“. Освен с купа и медали, всеки участник от отбора спечели и PS 5 Slim, с който да се готви за следващите издания на гейминг турнира.