Колумбийски адвокати готвят иск заради гафа на конкурса Мис Вселена
Колумбийски адвокати готвят иск заради гафа на конкурса Мис Вселена / снимка: Guliver/Getty Images

Група колумбийски адвокати подготвят иск към организаторите на "Мис Вселена 2015" във връзка със скандала, разразил се на финала на конкурса за красота в Лас Вегас, предаде ТАСС.

В Туитър правистите са съобщили, че възнамеряват да поискат компенсация за вредата, нанесена от водещия, назовал грешното име за победителка.

Грешката при огласяването на победителката нанася "не само материална, но и морална щета на 40 милиона колумбийци", отбелязва авторът на инициативата за иска Абелардо де ла Есприеля.

"Короната е придобито право и те не могат да ни го отнемат" - казва юристът.
Финалът на конкурса на 21 декември беше помрачен от объркване. Огласявайки името на победителката водещият по погрешка обяви за "Мис Вселена" представителката на Колумбия, 21-годишната Ариадна Гутиерес Аревало. На главата й вече беше поставена короната, когато Стив Харви започна да се извинява, че неправилно е прочел името в подадения му плик. Водещият обяви, че в действителност "Мис Вселена" е 26-годишната филипинка Пиа Алонсо Вурцбах.

Де ла Есприеля подчерта, че "мащабът на нанесената вреда не се поддава на изчисление".

В същото време той отбеляза, че има доказателства, че бившият собственик на конкурса за красота /Доналд Тръмп/ има връзка с отнемането на короната на колумбийката.
Скандалът по повод финала на "Мис Вселена" предизвика вълна от недоволство в социалните мрежи.

Източник: БТА