/ /Getty Images
Кой е най-гледаният филм в кината у нас? Дакота Джонсън в ролята на Касандра Уеб в "Мадам Уеб" се хареса най-много на българските зрители, сочат обобщените данни от киносалоните след миналия уикенд. Премиерното заглавие от "Марвел" за парамедика супергерой събра 8332 зрители и реализира 123 436 лева приходи от билетите им.

На втора позиция в топ 10 е друга премиера - биографичната драма "Боб Марли: One Love", която привлече най-много публика в САЩ. Историята за живота на реге музиканта от родната му Ямайка до международната слава е гледана вече от 4534 зрители и има 63 283 лева постъпления за първия уикенд у нас.

/Getty Images

Българският "Пулсът на танца", който беше на върха на зрителския интерес преди седмица, слезе на трета позиция. Историята за взаимоотношенията между млада шампионка по спортни танци, преживяваща труден момент, и треньора й е привлякла интереса на 14 779 зрители, а за десет дни приходите възлизат на 63 283 лева.

На четвърто място е канадската анимацията "Легенда за пеперудите". Пътешествието на гъсеницата Марти, пеперудата Дженифър и другарчето й Патрик е проследено от 7498 зрители и отчита за десет дни 83 843 лева.

На пето място е комедията "Обичам да те мразя", която вече месец и половина е сред най-гледаните филми. Двойното запознанство на двама непознати, започнало от ненавист и стигнало до любов, има 45 520 зрители и приходи от 588 234 лева от билетите им.

Шеста позиция е за екшъна "Пчеларят: Смъртна присъда". Как героят на Джейсън Стейтъм - пенсиониран свръхтаен агент, успява да достигне да поръчителите и главата на финансова измама, са гледали вече 55 635 зрители, а за месец и половина приходите от билети са в размер на 588 234 лева.

/Getty Images

На седмо място е "Аргайл: Супершпионин". Преплитането на измислен и реален сюжет - истории от книгите на популярна писателка, която предсказва събития, интересуващи тайни агенции, са гледани вече от 19 510 зрители, като за трите седмици в кината приходите възлизат на 264 541 лева.

Осмо място е за третата премиера от миналия петък - българският "Киберпрестъпност/Story-та". Съвместният проект между ГДБОП и Кино академия за таланти за заплахите в интернет е събрал 3836 зрители и реализира 51 108 лева от билетите им.

На девета позиция е "Уонка", който вече два месеца и половина е сред най-гледаните филми у нас. Фееричният мюзикъл за героя от "Чарли и шоколадовата фабрика" има вече 70 338 зрители и 858 008 лева приходи.

/Getty Images

Десета позиция заема анимацията "Патешки истории". Пътуването до Ямайка от Ню Йорк на цялото патешко семейство Малард е проследено от 58 762 зрители и отлита 25 283 лева след деветата си седмица в кината.

През миналия уикенд в киносалоните са били общо 34 428 зрители. Миналата година по същото време общият им брой е бил 45 867 души, като един на четирима е предпочел "Ант-Мен и Осата: Квантомания".

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Свилен Кръстев/БТА