Кой е идеалният размер на мъжкото достойнство според жените
Кой е идеалният размер на мъжкото достойнство според жените / Thinkstock/Getty Images

Жените имат свой естетически идеал за дължината на мъжкия пенис, показва изследване на американската Национална академия на науките.

В хода на изследването се изяснило, че размерът на мъжката гордост все пак има значение и жените сами са посочвали коя дължина са смятали за най-добра.

Дамите, на които са били показани немалко голи мъже, трябвало да ги подредят по сексапил въз основа на физическата им привлекателност и размера на половия член.

Резултатите показали ясна тенденция: Размерът има значение! Средно взето, високите мъже с по-надарени пениси са били оценявани като по-привлекателни.

Но неправилно е да се мисли, че твърде големият член е по-предпочитан от нежния пол.

Изследването открило т.нар. "пределни граници", под които болшинството жени смятали члена за малък, а над тези граници го определяли като "грамадански". По такъв начин бе установен диапазонът, който може да бъде етикетиран като идеален. И размерите на пениса в рамките на този диапазон може да се отнесе към категория на "идеалния размер".

И така, в очите на дамите идеалната дължина на нееректирал пенис варира между 12.8 и 14.2 сантиметра. Учените наблягат, че става дума за изследване на мъжката гордост в състояние на покой.

Източник: БГНЕС