/ iStock/Getty
Астролози проведоха интересно изследване - те съпоставиха характерите на птиците и знаците на зодиака. Така можете да разберете какъв "пернат" сте.

Овен - Орел

Има боен характер, може да "лети" сам и да се изкачва до невиждани висоти, благодарение на своята издръжливост и смелост.  Решава проблемите радикално и не се оплаква от съдбата.

Телец - Императорски пингвин

Не е жаден да покорява висоти, но стои здраво стъпил на земята.  Всичко е рационално планирано предварително и спокойно се движи към своята цел.

Близнаци - Говорещ папагал

Подобно на тази симпатична птица, те са весели екстроверти, които обичат да бъдат в постоянна комуникация. Имат много повърхностни познания и желание за разнообразие.

 Рак - Лястовица

Обича да "свива гнездо" и да се наслаждава на домашния уют, обича децата и им отделя много време. Чувствително реагира на всички промени в околната среда и цени комфорта, особено вътрешния.

 Лъв - Паун

Тя обича да „развява опашка“ пред другите, да показва постиженията си и да привлича вниманието по всякакъв начин. Той е достатъчно егоистичен и харчи всичките си ресурси за себе си.

 Дева - секретар птица

Точен, отговорен, "отличен" изпълнява функциите си във всяка област.  Тя е отворена за комуникация, но внимателно пази тайните на другите и винаги е готова да помогне.

Везни - Влюбена птица

Те не могат да си представят себе си без половинка: тясната комуникация и взаимната грижа са важни за тях. Те ценят семейството и са готови на много, за да създадат общ топъл свят с друг човек.

Скорпион - Бухал

Мъдър и разбиращ. За враговете това е ужасен хищник, който не толерира „падане“ до него. Той води скрит начин на живот, като същевременно внимателно наблюдава какво се случва около него.

Стрелец - Сойка

Неспокоен, непринуден, със страхотно чувство за хумор. Има способността да носи късмет на близките. Той не толерира рутината и не бърза да се обвърже със семейни връзки.

Козирог - Гарван

Мъдър и сериозен. Задълбочено и рационално подхожда към всяка ситуация, внимателно претегля всяка стъпка. Самодостатъчен и лесно понася самотата.

Водолей - Чайка

Той обича да държи главата си в облаците и се нуждае от много лично пространство. Може да трансформира своите фантазии в творчески решения. Всичко в една връзка се основава на партньорството.

Риби - Колибри

Весела и ярка. Готов да помогне и съжалява всеки, който поиска.  Лесно се адаптира към всякакви обстоятелства, но трудно се разбира в двойка.