Кейти Пери изправи на крака публиката на Супербоул
Кейти Пери изправи на крака публиката на Супербоул / Guliver/Getty Images

В продължение на 12 минути Кейти Пери изправи на крака публиката на Супербоул, като на полувремето изпя най-големите си хитове, предадоха световните агенции.

Кейти Пери на сцената на Супербоул вижте тук

На най-медийното събитие в САЩ, финалът по американски футбол между отборите на "Ню Инглънд пейтриътс" и "Сиатъл Сийхоукс", попзвездата се появи върху огромен метален лъв. Тя изпълни хита си Roar /"Ръмжене"/, за най-голяма радост на 65-хилядната публика на стадиона на университета във Финикс. След това Пери включи в програмата си Dark Horse и хита, който я направи световноизвестна - I Kissed A Girl.

СНИМКИ: Кейти Пери е в средата на класацията на Forbes на най-високоплатените изпълнители на 2014 година

Акомпанираше й на китара Лени Кравиц, като на фона вървеше поредица от специални ефекти. След това сцената се преобрази в океански плаж за Californian Girls, преди финалната експлозия на Fireworks.

СНИМКИ: Кейти Пери сред най-търсените звезди в Google през 2014 година

За голяма радост на организаторите и разпространителите, тази година не беше белязана от скандали на Супербоул. Финалът се счита за най-големият концерт в света, тъй като изпълненията на полувремето, само в САЩ, биват проследени от 110 милиона зрители. През 2003 година Джанет Джексън предизвика голям скандал, като разголи част от гърдата си, припомня Франс прес.

Спектакълът редовно бележи рекордна гледаемост, като рекламите, които се излъчват в рамките на финала, струват по 4,5 милиона долара за 30-секунден клип.

Супербоул е желана цел и за всеки музикант. В миналото на него са гастролирали Бионсе, Мадона, "Ху", Брус Спрингстийн, Принс, "Ролинг стоунс", Пол Маккартни, Стинг, Майкъл Джексън и др. Поканата за концерт на финала на първенството по американски футбол винаги се отразява експоненциално на продажбата на албуми.

През 2014 година появата на Бруно Марс на спортното събитие му донесе 92 процентов скок в реализацията на последния му диск.

Източник: БТА