/ iStock/Getty Images
За мнозина от нас новата година е нов шанс за много неща, а сред тях със сигурност е влизането във форма. А когато започваме нещо ново, то най-добре е да заложим на съветите на по-опитните и знаещи от нас.

Такъв със сигурност е реалити звездата и фитнес инструктор Адриан Зурков, който само като му видим физиката, знаем, че е човек, на когото можем да се доверим, когато става въпрос за диети и тренировки. В своя Instagram профил той си "поговори" с последователите си на тема тренировки и хранене. Вижте в канала "Social Virals" във vbox7

Сред въпросите имаше, разбира се, такъв за това как най-ефективно се чистят мазнини. Отговорът на Зурков обаче хем не ни изненада, хем ни разочарова - че все още няма вълшебно хапче. Това, което той препоръчва, са правилно хранене и здрави тренировки. Всичко останало по думите му може и да доведе до отслабване, но ще доведе и до йо-йо ефект. Фитнес инфлуенсърът препоръчва същото и при стресовото, емоционално хранене.
 


Що се отнася до тренировките, Адриан Зурков препоръчва те да са между 4 и 6 на седмица, за да се постигнат оптимални резултати. Самият той споделя, че всяка сутрин прави и кардио на гладно. Адриан Зурков подчертава още, че спортът е начин на живот, а не сезонно начинание.
 


Той споделя, че сам се е научил да тренира, четейки научна литература и комуникирайки с по-опитните от него - просто тогава нямало толкова много свободни и достъпни източници. Сам направил тренировъчния си план и сам постигнал резултатите си. Затова и призовава - нека ценим труда на всички треньори, които днес ни дават наготово своя труд и знания.