Сред известните личности, които са имали срещи с НЛО, са Дейвид Бауи, Елвис Пресли, Виктория Бекъм
Близките срещи с НЛО са нещо, което оставя спомен за цял живот, независимо дали неидентифицираният летящ обект е бил наистина нещо неземно или това са били светлините на самолет, или необичайно небесно явление.

Повечето такива истории не се приемат сериозно и са обект на присмех. Не е чудно, че някои от очевидците предпочитат да не споделят случилото се, за да не ги помислят за луди. Най-често на тези истории, разказвани от обикновени хора, не се обръща особено медийно внимание и се подхожда с недоверие. Но ако подобна история е споделена от известна личност, тя получава повече гласност, независимо дали е истина или не. Оказва се, че доста известни личности от света на шоу бизнеса и политиката също са имали преживявания, свързани с лична среща с НЛО. Те твърдо вярват в теорията, че Земята е посещавана от представители на извънземен разум или на същества от друго измерение. Ето някои от по-известните от тях:

През август 1974 година вокалистът на „Бийтълс “ Джон Ленън е бил на покрива на своя апартамент в Ню Йорк, когато вижда НЛО с дисковидна форма, кръжащо на около 100 метра разстояние. Заедно с приятелката си по това време, те успели да направят снимки с обикновен фотоапарат. Но впоследствие установили, че необикновения обект не се е запечатал на кадрите. Ленън звънял и в полицията. Оказало се, че по същото време са постъпили и други сигнали за НЛО над Ню Йорк. По-късно Ленън описва подробно преживяването си в интервю.

НЛО
Thinkstock/Getty Images

Миг Джагър, вокалистът на „Ролинг Стоунс “, също споделя за подобно преживяване. Докато е на къмпинг в Гластънбъри през 1968 година, Джагър забелязал НЛО, което сякаш плува сред звездите. Той го описва като кораб-майка с формата на цигара. Години по-късно той вижда НЛО за втори път по време на концерт. Тези срещи впечатляват така певеца, че той монтира детектор за НЛО в имота си в Англия.

Мистерии: НЛО, заснети през 2016 г. (ВИДЕО)

Сред другите известни личности, които са имали срещи с НЛО, са Дейвид Бауи, Елвис Пресли, Виктория Бекъм и много други. Някои дори твърдят, че са отвличани от извънземни.

Покойният боксьор Мохамед Али в края на живота си е вярвал в съществуването на извънземни и твърдял, че е виждал над 10 пъти подобни необикновени обекти. В един от случаите ярко светещо тяло се доближило много близо до него. Самият той признава, че много малко са били хората, които са повярвали на разказа му, но той е бил твърдо убеден, че това наистина му се е случило.

Още по темата за НЛО:

Астроном откри обекти, може би създадени от извънземни

5 доказателства в подкрепа на тезата, че има извънземни

Уфолог показа снимки на извънземни, открити в Розуел (ВИДЕО)

Дейли мирър: Кенеди е убит от ЦРУ заради тайни НЛО досиета

Мистерията "Розуел" - началото на феномена НЛО (ВИДЕО)