Иванка Тръмп
Иванка Тръмп / Gulliver/Getty Images
Китайците напразно се опитваха да открият оригиналната "пословица", приписана на Средната империя от Иванка Тръмп, дъщерята на американския президент, докато той разговаряше със севернокорейския лидер Ким Чен-ун, предаде Франс прес.

"Форбс" обяви най-влиятелните жени в политиката, Иванка Тръмп с дебют в класацията (СНИМКИ)
 
"Скептикът не бива да прекъсва онзи, който действа - китайска пословица", написа Иванка Тръмп в Туитър часове преди историческата среща между двамата лидери в Сингапур, след като се чуха съмнения дали американският президент ще постигне истинска денуклеаризация на Корейския полуостров.
 Цитатът слиса интернет потребителите в Китай, които напразно търсиха подобна пословица в културното наследство на страната, отбелязва АФП.

Тайното оръжие на Доналд Тръмп – красивата и умна Иванка (СНИМКИ)
 
"Нашият главен редактор не разбира за коя пословица става дума. На помощ!", призова справочният отдел на СИНА, дружеството-администратор на социалната мрежа Уейбо, "китайският Туитър".
Хиляди изпратени постове показват, че посетителите на платформата не успяват да стигнат до единно мнение за произхода на цитираната пословица. А някои без колебание се подиграват на президентската дъщеря, която е и съветник в Белия дом.

Иванка Тръмп
Иванка Тръмп Gulliver/Getty Images

Внучката на Доналд Тръмп открадна сърцата на китайците
 
"Намерила е тая мъдрост в курабийка с късметче от "Панда експрес", иронизира потребител на Уейбо по повод сладкишчетата с послания, раздавани за десерт в известната верига китайски ресторанти в САЩ.

Дъщерята на Иванка Тръмп плени Китай (ВИДЕО)
 
Иванка Тръмп е популярна в Китай, по-специално защото разпространи видеозапис, на който шестгодишната ѝ дъщеричка рецитира стихче на мандаринско наречие.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА