Тръмп с внуците си
Тръмп с внуците си / БГНЕС, архив
5-годишната внучка на американския президент Доналд Тръмп - Арабела, впечатли китайския лидер Си Цзинпин, след като му изпя специално подготвена песен на майчиния му език. Певческите умения на малката станаха обществено достояние, след като майка й Иванка пусна в профила си в "Туитър" видеозапис на изпълнението й от имението "Мар-а-лаго", където се проведе срещата между държавните глави на Китай и САЩ.


"Искаме да Ви накараме да се почувствате у дома", казва Иванка на китайския президент, докато заедно със съпруга си Джаред Къшнър му представя двете си деца. На 6-7 април Си Цзинпин бе на официално посещение в САЩ, където проведе с Тръмп разговори при закрити врата. Основни теми бяха търговската политика между двете страни, ситуацията около ядрената програма на Северна Корея, както и редица други регионални въпроси от взаимен интерес.

Дъщерята на Иванка Тръмп плени Китай (ВИДЕО)

По-рано Тръмп се похвали, че развоят от преговорите с китайския държавен глава са били изключително ползотворни. „Струва ми се, че постигнахме огромен напредък в нашите отношения с Китай. Отношенията, които се създадоха между мен и председателя Си са забележителни“, посочи Тръмп пред журналисти.

Синът на Иванка Тръмп пропълзя за първи път в Белия дом (ВИДЕО)

Той сподели и, че най-вероятно ще се среща с китайския лидер „много пъти в бъдеще“. Думите му бяха потвърдени на по-късен етап и от държавния секретар Рекс Тилърсън, който съобщи на медиите, че Тръмп е приел поканата на Цзинпин за посещение в Китай.
 
БГНЕС