/ Gulliver/Getty Images
Списание „Ню Йорк мегъзин” публикува откъси от излизащата на 9 януари в САЩ книга на журналиста Майкъл Улф „Огън и ярост: В Белия дом на Тръмп”, в която има подробности от живота на американския президент и отношението му към близките и подчинените му.
В своето издание, журналистът твърди, че дъщерята на Доналд Тръмп иска да стане първата жена президент на САЩ. Иванка решила да се включи в президентската администрация с надеждата, че това ще й помогне да застане един ден начело на държавата, пише в книгата.

"Форбс" обяви най-влиятелните жени в политиката, Иванка Тръмп с дебют в класацията (СНИМКИ)

Според книгата Иванка вземала на подбив косата на баща си и разказвала, че прическата му се фиксира с лак след като от всички посоки я срешат нагоре и се оформи, а цветът й е резултат от употребата на продукта Just for Men, който колкото по-дълго стоял нанесен върху косата, толкова по-тъмен ставал цветът й. Но Тръмп нямал търпение и затова перчемът му бил оранжево рус.

Иванка Тръмп няма нужда от официален статут, за да е влиятелен играч

Политически анализатори сочат именно Иванка като едно от най-мощните оръжия на Тръмп за спечелването му на изборите, определяйки я като „гласът на разума“ по време на кампанията. Дъщерята на американския президент се гордее с добро образование и печели симпатии по цял свят с непринуденото си поведение.

Тайното оръжие на Доналд Тръмп – красивата и умна Иванка (СНИМКИ)

В книгата има много скандални изказвания. Авторът цитира писмо на председателя на националния икономически съвет Гари Конън, в което той дава нелицеприятни оценки на президента и неговия екип. „По-лошо е отколкото може да си представите. Идиот в обкръжение на клоуни. Тръмп не чете нищо – нито едностранчиви доклади, нито кратки резюмета. Той приключва преговорите със световните лидери по средата, само защото се е изморил”, посочва Конън.

Мелания Тръмп: Моят мъж работи много за благото на страната, горда съм с това

Авторът журналист пише, че Тръмп трябвало да успокоява съпругата си и да я уверява, че няма да бъде президент. Според текста, в изборната нощ, когато неочакваният обрат, че Тръмп може да победи, бил потвърден, Синът на Тръмп доверил на приятел, че баща му изглеждал все едно е видял призрак, а Мелания била цялата в сълзи.
„В рамките на малко повече от час обърканият Тръмп се преобрази в невярващ Тръмп и накрая в ужасен Тръмп. Но предстоеше окончателното преобразяване: внезапно Доналд Тръмп стана човек, който вярваше, че заслужава да бъде и е напълно годен да бъде президент на САЩ”.

Журналистът твърди, че американският лидер се страхува да не го отровят, затова забранява на обслужващия персонал да докосва четката му за зъби и предпочита храна, поръчана от популярна верига за бързо хранене. Освен това, веднага след встъпването си в длъжност, Тръмп сложил в кабинета си в Белия дом три телевизора.
Белият дом категорично опроверга съдържанието на „Огън и ярост”. Прессекретарят на президента Сара Сандърс заяви, че текстът е пълен с фалшиви разкази на хора, които не са имали достъп или влияние в Белия дом.

Новото първо семейство на САЩ: Три брака, пет деца и осем внуци (СНИМКИ)

Представителката на първата дама Стефани Гришъм също опроверга съдържанието на книгата. „Тази книга очевидно ще се продава в отдел за преоценена художествена литература. Госпожа Тръмп подкрепи решението на съпруга си да се кандидатира за президент и дори го подтикваше да го направи. Тя беше сигурна, че той ще победи и много се радваше, когато той победи”, каза Гришъм.
БГНЕС