Италианци съчетават пазаруването с литургията
Италианци съчетават пазаруването с литургията / снимка: БГНЕС

Пазаруващите в супермаркета на търговския център Roma Est могат да присъстват и на църковна служба между една опашка и друга, съобщи вестник „Република“.

Намиращият се в източната част на Рим търговски център включва 210 магазина и разполага със 7000 места за паркинг.

За да бъдат в контакт с Бога и по време на пазара си, римляните могат да присъстват на неделни служби от 11,30 часа в една от залите. За духовната сфера на клиентите на Roma Est се грижат римският свещеник Серджо и испанският Хавиер. Възможно е дори изповядването на желаещите клиенти на търговския център. Сред посетителите на службите са най-вече римски семейства. Мнозина са с хамбургери и с пълни чанти в ръце, съобщава ProntoSofia.

В залата за служби има олтар, кръст и изображение на Исус Христос в цял ръст. Те са донесени от местната епархия „Света Тереза от Калкута“ от Понте ди Нона.

„Посланието ни към онзи, който идва тук да пазарува, е че неговият живот, както и животът на всекиго от нас, е хаотичен и забързан, но че може винаги и навсякъде да бъде в контакт с Всевишния. За миряните службата тук може да бъде като една услуга в повече“, казва дон Фабио Корона от местната епархия.

„В крайна сметка и свети Петър и Павел са отслужвали меси на площадите, така както правим и ние. Търговските центрове са на практика днешните площади“.