/ iStock/Getty Images
Чудите ли се вече какво да направите за закуска и омръзна ли ви обичайното кисело мляко с овесени ядки? Ако отговорът е "Да!", то не се замисляйте, а направо записвайте тези интересни рецепти, с които да започнете деня си:

Поширани яйца върху авокадо и фета тост:
  • Напълнете голяма тенджера с вода, добавете оцет и оставете да заври на силен огън. След като заври, намалете котлона, така че водата да къкри, след това използвайте лъжица, за да завъртите водата във водовъртеж. Разбийте двете яйца и гответе за 2 1/2 минути. През това време в малка купа намачкайте авокадото, фетата, люспите чили и лимоновия сок и овкусете добре с черен пипер. Препечете хляба. Наредете авокадото и фетата върху тоста, след което сложете поширано яйце върху всяко.

Бананови палачинки:
  • Пресейте брашното, бакпулвера и щедра щипка сол в голяма купа. В отделна купа за смесване намачкайте банани с вилица до гладкост, след което разбийте яйцата, ваниловия екстракт и млякото. Направете кладенче в центъра на сухите съставки, добавете мокрите съставки и бързо разбийте, за да получите гладко, копринено тесто. Загрейте малко масло в тиган на среден огън. Добавете 2-3 супени лъжици от тестото в тигана и гответе няколко минути или докато на повърхността започнат да се появяват малки мехурчета. Обърнете палачинката и изпечете 1-2 минути от другата страна. Повторете с останалото тесто, като държите палачинките топли в слаба фурна. Подредете палачинките върху чинии и отгоре ги наредете с резените банан, парче лепкав кленов сироп и шепа пеканови ядки, ако желаете, съветват от bbcgoodfood.
 


Смути Sunshine:
  • Съставки: 500 мл сок от моркови, охладен 200 грама ананас (пресен или консервиран), 2 банана, начупени на парчета, малко парче джинджифил, 20 грама ядки кашу и сок от 1 лайм;
  • Поставете съставките в блендер и разбийте до гладкост. Изпийте веднага или налейте в бутилка, за да пиете в движение. Ще се съхранява в хладилник за един ден.

Thinkstock/Getty Images