Ядките отдавна се смятат за една от най-полезните храни в природата.

Макар и малки на размер, те са истински концентрат от хранителни вещества, които подпомагат както физическото, така и психическото здраве.
Шоколадът като съюзник на здравето: Топ рецепти за вкус и баланс
Орехи, бадеми, лешници, кашу и шамфъстък - всички те съдържат ценни мазнини, белтъчини, витамини и минерали. Благодарение на високото съдържание на ненаситени мастни киселини, ядките подпомагат доброто функциониране на сърдечно-съдовата система и поддържат здрави кръвоносни съдове.

Те са отличен източник на витамин Е - мощен антиоксидант, който предпазва клетките от стареене и поддържа кожата, косата и ноктите в добро състояние. Минералите като магнезий, калий и цинк укрепват нервната система, подобряват концентрацията и повишават енергията.

Фибрите в ядките подпомагат храносмилането и създават усещане за ситост, което ги прави подходяща част от балансиран хранителен режим. Освен това, те съдържат растителни белтъчини, полезни за мускулите и обмяната на веществата.
Протеинът - основен строителен блок за нашето тяло и с ключова роля за поддържането на здравето ни
Най-добре е ядките да се консумират сурови или леко печени, без добавена сол или захар. Една шепа дневно е достатъчна, за да се усетят ползите им - повече енергия, по-добър тонус и по-здрав организъм.