/ Gulliver/Getty Images
Гостите на церемонията за връчването на наградите "Оскар", които пристигат от райони извън Лос Анджелис, няма да бъдат поставяни под карантина преди събитието на 27 март в Долби Тиътър, предаде Ройтерс, като цитира електронното издание Дедлайн.

Решението за отпадане на изискването на петдневна изолация заради разпоредбите в борбата с COVID-19 е взето на базата на препоръки от медицинските съветници на американската Академия за кинематографично изкуство и наука. 

Гостите, които идват от чужбина и от други части на САЩ за церемонията за 94-те награди "Оскар", обаче ще трябва да представят ПСР тест, направен след пристигането им в града. Организаторите ще осигурят възможности за това.

Преди да заемат местата си в залата на Долби Тиътър, всички номинирани за "Оскар" и гостите трябва да покажат отрицателни резултати от две ПСР изследвания. Първият тест трябва да е направен на 24 март, а вторият - два дни преди церемонията, уточнява Дедлайн. 

От участниците в церемонията - връчващите наградите и изявяващите се на сцената, не се изисква документ за ваксинацията срещу COVID-19, но останалите трябва да го представят. Неимунизираните трябва да покажат сертификат, че не им е поставен препарат по медицински или религиозни съображения. 

С намаляването на броя на заразените с новия коронавирус в Лос Анджелис властите премахнаха доста от въведените ограничения. Засега обаче е в сила изискването присъстващите на събития на закрито да представят ваксинационен сертификат, като изключения се правят само по религиозни причини.
БТА