/ Gulliver/Getty Images
Голият атлет от Тонга ще опита да се появи на трета Олимпиада, пише АФП. Пита Тауфатофуа стана известен като знаменосеца на малката тихоокеанска държава, най-вече заради решението си да премине в Олимпийския стадион в Рио де Жанейро гол и намазан с масло.

Gulliver/Getty Images

Тауфатофуа се опитва да се класира за игрите в Токио през 2020 г. На летните игри през 2016 г. той се яви като състезател по джудо, а на зимните в Корея през 2018 г. се състезаваше в ски бягането. Сега 35-годишният Тауфатофуа ще опита да се сдобие с олимпийска виза в гребането.

Gulliver/Getty Images

Знаменосецът на Тонга на Игрите в Рио се превърна в сензация (СНИМКИ)

"Опитвам се да стана първия атлет в модерните Олимпийски игри, който е участвал в три спорта без връзка помежду им", споделя тонганецът. "Израснал съм в каяк в океана, така че не ми е съвсем чуждо", допълва Тауфатофуа.

Gulliver/Getty Images

След като се появи само по традиционна препаска около кръста на церемонията в Рио, Тауфатофуа събра 45 млн. споделяния в Twitter. По-късно атлетът гостува и в някои от най-големите американски токшоута.

Gulliver/Getty Images

Още по-атрактивно беше появяването му гол на откриването на Зимните игри в планините на Корея, където Тауфатофуа рискуваше измръзване, за да се покаже в същия вид.

Gulliver/Getty Images

БГНЕС