Френски хотел отказа да приеме принц Уилям и херцогиня Катрин
Френски хотел отказа да приеме принц Уилям и херцогиня Катрин / Guliver/Getty Images

Може и да се смята, че кралските особи получават специално отношение, където и да се появят, но се оказва, че не е така - хотел във Франция отказа да приеме принц Уилям, съпругата му, херцогинята на Кеймбридж Катрин, и брат му принц Хари заради липса на места, пише в. "Дейли експрес".

Кралските особи са получили отказ да бъдат настанени в луксозен хотел във френския град Амиен преди планираното им посещение по случай 100-годишнината от битката при река Сома, която ще бъде отбелязана на 1 юли, и може да им се наложи да се задоволят с по-скромни условия.

Принц Уилям и Кейт заведоха децата на ски в Алпите (СНИМКИ)

"Мариот" е единственият петзвезден хотел в района. Цената на нощувка в най-луксозната хотелска стая е 270 лири. От хотела са потвърдили за изданието, че при тях е постъпило искане за двудневно настаняване на кралските особи.

"Трябваше да откажем, тъй като нямаме места. Ние сме малък хотел с 12 стаи, които отдавна са резервирани. Годишнината от битката при Сома е значимо събитие за региона. Очакват се между 25 000 и 30 000 души за честването й.

Бащинството направило принц Уилям по-емоционален

Неудобно ни е, че трябваше да откажем да настаним височайшите гости. Но не можем да кажем на хората, които още преди месеци са направили резервации и са платили "Вижте, кралското семейство ще дойде и трябва да отменим престоя Ви". Няма да е справедливо", казва говорител на "Мариот".

Източник: БТА