Джордж Клуни се сгоди за юристка
Джордж Клуни се сгоди за юристка / снимка: Guliver/Getty Images

Джордж Клуни се сгоди за приятелката си, британската адвокатка Амал Аламудин, съобщи сп. „Пийпъл”. Тя е известна юристка и адвокатка на основателя на „Уикилийкс” Джулиан Асандж.

Аламудин е родена в ливанската столица Бейрут, учила е в Оксфордския университет и юридическа школа в Ню Йорк. Свободно владее френски, арабски и английски езици.

Източник на изданието твърди, че сгодяването се състояло „не толкова отдавна”, а подготовката за сватбата още не е започнала. „Джордж и Амал не желаят да привличат внимание към това (годежа), но изглежда вече не се опитват и да го крият”, отбелязал източникът, който изрично държал на анонимността.

Клуни и Аламудин били забелязани да похапват заедно в луксозен ресторант в Лос Анджелис в компанията на Синди Крофорд и съпруга й, които са отдавнашни приятели на актьора. Аламудин носела голям пръстен на ръката си.

52-годишният Клуни имаше многобройни романтични връзки, но никога не е показвал, че желае да се обвърже за продължително време. 36-годишната адвокатка Аламудин е специалистка по международно наказателно право, права на човека и екстрадиция.

Двамата за пръв път бяха забелязани заедно през октомври в Лондон, а след това и в Ню Йорк, пише „Пийпъл”. Неотдавна Клуни и Аламудин били на сафари в Танзания и после на почивка на Сейшелите, съобщава vesti.bg.

През периода 1989-1993 г. Клуни имаше брак с актрисата Талия Болсъм. След развода той имал близки отношения с много актриси, твърдяха медиите. През 2007 г. Клуни заяви, че никога няма да се жени. Медиите подчертаваха, че той има репутацията на непоправим ерген.