Джордж Клуни избра Мат Деймън за кум и вече работи за бебе
Джордж Клуни избра Мат Деймън за кум и вече работи за бебе / Guliver/Getty Images

Джордж Клуни е помолил своя колега и приятел Мат Деймън да му бъде кум на предстоящата сватба с британската адвокатка Амал Аламудин, съобщи Контактмюзик.

През април 53-годишният холивудски актьор, режисьор и продуцент предложи брак на своята възлюбена. И въпреки спекулациите, че планира да помоли Брад Пит да му кумува, Клуни е избрал друг свой колега и близък приятел, Мат Деймън, с когото си партнират във филма "Пазители на наследството".

"Много хора смятаха, че Брад със сигурност ще бъде кум на Джордж, тъй като двамата са близки приятели от години. Изглежда обаче, че Мат му е още по-близък, след като се е спрял на него. Освен това, преди много време, по време на запой, Джордж е обещал на Мат, че ако някога се ожени, той ще му стане кум, и сега Деймън му се е обадил, за да му напомни за обещанието", разкрива за в. "Сън" източник от обкръжението на холивудските звезди.

Брад Пит също е близък с Мат Деймън - работил е с него и с Клуни над поредицата "Бандата на Оушън" и е приел благосклонно новината, че не той ще кумува на Клуни, допълва БТА. Пит обаче не е пропуснал да се пошегува, че ще прекъсва Деймън по време на речта му като кум.

Според последните спекулации Джордж Клуни планира "сватбата на мечтите" през септември за 36-годишната си годеница Амал Аламудин или в дома си на езерото Комо, Италия, или в Мексико. Междувременно "Хералд сън" съобщи, че Клуни е преосмислил позицията си, че никога няма да има деца, заради която навремето дори се обзаложи на 10 000 долара с холивудската звезда Мишел Пфайфър.

Нагласата на най-заклетия ерген в Холивуд коренно се е променила след срещата и още повече след годежа му с Амал Аламудин. Източници от обкръжението на Джордж Клуни разкриват, че актьорът наистина никога не е искал деца, но незабавно е разбрал, че Амал ще бъде идеалната майка. Близките до актьора твърдят, че двойката вече работи за бебе, без да се притеснява от идеята за бременна булка.